Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاکید همتی بر لزوم متناسب سازی تسهیلات بانک‌های خصوصی با سپرده‌ها، بازار سوم فرابورس راه‌اندازی می‌شود، بیانیه بانک‌ها در مورد کد شهاب، پایان سبز بورس در هفته نخست بهمن‌ماه برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه ۱۰ بهمن شبستان به شرح زیر است:

تاکید همتی بر لزوم متناسب سازی تسهیلات بانک‌های خصوصی با سپرده‌ها

«عبدالناصر همتی» در یادداشتی اینستاگرامی نوشت: بعدازظهر دیروز (پنج شنبه)  در جلسه شورای هماهنگی بانک‌های استان فارس ضمن بررسی مسایل بانک‌ها، بر ضرورت تلاش آنها برای تامین مالی تولید و ضرورت رعایت بخشنامه صادره بانک مرکزی برای متناسب‌سازی میزان تسهیلات اعطایی بانک‌های خصوصی با سپرده‌های آنها در استان تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همتی یادآور شد: صبح دیروز نیز به اتفاق برخی معاونان و مدیران بانک مرکزی در جلسه دولت و بخش خصوصی در شیراز گفت وگویی داشتیم،  جلسه بیش از سه ساعت ادامه داشت که در این جلسه، مسائل ارزی و ریالی و نیازهای واحدهای و تولیدی و بازرگانی استان، در فضای صمیمی با حضور استاندار و سایر مسئولان استان مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد، مسائل موردی نیز در قالب کمیته‌ای در بانک مرکزی پیگیری و حل و فصل شود.

وی در این یادداشت تصریح کرد: همچنین مقرر شد؛ بانک‌ها منابع لازم برای اتمام ۱۰۵ پروژه با ۹۰ درصد پیشرفت را تامین کنند و در پایان جلسه نیز سیاست‌های پولی و ارزی و سایر اقدامات بانک مرکزی برای خنثی‌سازی تحریم‌های بی‌سابقه در دو سال گذشته به اطلاع اعضای جلسه رسید.

همتی افزود: در بازدید از پروژه خط دو متروی شیراز نیز مقرر شد، منابع ناشی از انتشار اوراق مشارکت در اسرع وقت در اختیار پروژه قرار گیرد تا امکان راه اندازی این خط هرچه سریع‌تر فراهم شود.

 

بهبود معیشت مردم در عصر دیجیتال از راه پهنای باند امکان‌پذیر است

امیر ناظمی روز جمعه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: می‌گویند ⁧‫پهنای باند‬⁩ اولویت کشور نیست؛ ⁧معیشت‬⁩ مهم است و دولت باید به ⁧‫اقتصاد‬⁩ برسد.

وی افزود: فراموش کرده‌اند که در عصر دیجیتال، بهبود معیشت و اقتصاد، از راه پهنای باند و پلتفرم‌ها امکان‌پذیر است.

‌معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: دولت پهنای باند و سطح دسترسی را برای معیشت توسعه داد؛ آنها که مخالفت می‌کنند هدفشان چیست؟

 

بازار سوم فرابورس راه‌اندازی می‌شود

مریم صفاریان اظهار داشت: اصلاحات دستورالعمل‌های پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار و نحوه انجام معاملات اوراق بهادار در فرابورس ایران، به منظور ایجاد بازار هدف مصوب شد. با ابلاغ این مصوبات، بازار هدف به عنوان یکی از بازارهای فرابورس ایران متشکل از دو تابلوی اصلی و فرعی ایجاد خواهد شد.

سرپرست مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: شرکت‌های دارای چشم انداز روشن از رشد و سودآوری که شرایط پذیرش در بازارهای اول و دوم فرابورس را ندارند، می‌توانند بر اساس شرایط پیش بینی شده در مقررات که نسبت به شرایط پذیرش در دو بازار یاد شده ساده‌تر است، در این بازار و هر یک از تابلوهای آن پذیرش شده و اوراق بهادار آنها با شرایط متفاوتی که برای هر تابلو متناسب با ویژگی شرکت‌های پذیرفته شده در آن در نظر گرفته شده است، معامله شوند.

وی گفت: بازار هدف، به منظور رفع موانع و مشکلات شناسایی شده در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط فرابورس ایجاد و جایگزین این بازار خواهد شد.

 

بیانیه بانک‌ها در مورد کد شهاب/ انسداد کارت مختص اتباع خارجی نیست

در روزهای گذشته برخی رسانه های معاند با نادیده گرفتن مقررات شفافیت عملیات بانکی که مستلزم صحت اطلاعات هویتی صاحبان حساب است و هشدارهای مکرر قبلی به صاحبان حساب های مشمول نقص  اطلاعات یا اطلاعات ناصحیح، به سیاه نمایی روی آورده و این گونه القا کرده اند که برخی بانک های کشور، حساب و کارت بانکی اتباع بیگانه را مسدود کرده اند. این سیاه نمایی در  حالی صورت می گیرد که رعایت مقررات مذکور نه فقط در ایران بلکه در اغلب کشورهای جهان و نه تنها نسبت به اتباع بیگانه بلکه نسبت به کلیه صاحبان حساب های بانکی به دلایل مختلف از جمله پیشگیری از پولشویی الزامی است. در این خصوص ذکر نکاتی چند برای روشن شدن زوایای موضوع ضرورت دارد:

۱.با توجه به لزوم شفافیت عملیات مالی و تراکنش‌های بانکی و رعایت قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی، بانک مرکزی از مدت‌ها پیش، اخذ اطلاعات هویتی کامل و صحیح برای مشتریان و صاحبان حساب‌ها و کارت‌های بانکی را الزامی کرده است.  

۲.روش عملیاتی برای احراز اطمینان از کامل و صحیح بودن اطلاعات هویتی هر فرد، اخذ کد شهاب است که همان شناسه هویت الکترونیکی بانکی است. برای هر مشتری بانکی یک شناسه هویتی منحصر به فرد توسط سامانه شهاب تعریف می‌شود. کد شهاب رابط اصلی سامانه‌های بانکی و نهاب بوده و سامانه نهاب بر روی شبکه ملی کشور (NiBN) برای تمامی بانک‌ها و موسسات مالی مجاز قابل استفاده است.  

۳.اتباع ایرانی برای اخذ کد شهاب، به کد ملی  و اتباع غیر ایرانی به کد فراگیر که متولی آن وزارت کشور است، نیاز دارند.

۴.از ابتدای سال جاری، اقدام‌ و پی‌گیریهای مؤثر و متعددی توسط بانک مرکزی و شورای هماهنگی بانک‌ها به عمل آمد تا عزیزان غیرایرانی فاقد کد شهاب بتوانند اطلاعات هویتی خود را تکمیل و کد شهاب را دریافت کنند. خوشبختانه بخش بزرگی از اتباع کشورهای همسایه به‌ویژه برادران و خواهران افغانستانی توانستند کد شهاب بگیرند و البته تعدادی از این عزیزان هم ظاهراً  به دلیل قانونی و رسمی نبودن مهاجرتشان  موفق به دریافت کد شهاب نشدند.

۵-در این باره چندین بار اطلاع رسانی  و به اشکال مختلف، هشدار لازم به تک‌تک صاحبان این حساب‌ها داده شد تا این که تمامی بانک‌ها بر اساس بخشنامه‌ بانک‌مرکزی، از تاریخ ششم بهمن، ارائه‌ خدمات به حساب‌های  فاقد  کد شهاب متوقف گردیده است.

 

پایان سبز بورس در هفته نخست بهمن‌ماه

شاخص بورس در معاملات هفته‌ای که گذشت ۲۴ هزار واحد افزایش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (یکم بهمن ماه) در حالی با رقم یک میلیون و ۱۸۳ هزار واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز گذشته (چهارشنبه) به یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحد رسید.

همچنین شاخص کل (هم‌وزن) در پایان هفته گذشته ۴۳۳ هزار و ۱۳۰ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۴۲۴ هزار و ۷۱۹ واحد و شاخص قیمت (هم‌وزن) از ۲۸۳ هزار و ۲۷۸ واحد به عدد ۲۷۷ هزار و ۷۷۷ واحد رسید.

در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای ایران‌خودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، پالایش نفت تهران (شتران) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.

در هفته‌ای که گذشت فرآورده‌های نفتی، عمده فروشی، فعالیت‌های هنری، سرگرمی و خلاقانه، فنی و مهندسی، کاشی و سرامیک، خرده‌فروشی، استخراج کانه‌های فلزی و چند رشته‌ای صنعتی بالاترین درصد بازدهی را داشتند.

همچنین نماد فلزات اساسی، هتل و رستوران، استخراج نفت و گاز جز اکتشافات، پیمانکاری صنعتی، بانک‌ها و موسسات اعتباری، قند و شکر، سیمان، آهک و گچ، رایانه، شیمیایی، سرمایه‌گذاری‌ها، لاستیک و پلاستیک، بیمه و بازنشستگی، منسوجات، صنایع غذایی به‌جز قندو شکر، فعالیت های کمکی به نهادهای مالی واسط، مخابرات، ماشین‌آلات و تجهیزات، محصولات چوبی، استخراج سایر معادن، محصولات فلزی، عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، خودرو و قطعات، کانی غیرفلزی، واسطه‌گری‌های مالی و پولی، دارویی، استخراج زغال سنگ، زراعت و خدمات وابسته، چاپ، دستگاه‌های برقی، محصولات کامپیوتری، الکتریکی و نوری، انبوه سازی املاک و مستغلات، حمل و نقل انبارداری و ارتباطات، محصولات کاغذی، سایر حمل و نقل، وسایل ارتباطی، محصولات چرمی، اطلاعات و ارتباطات، سایر واسطه‌گری‌های مالی از جمله نمادهایی بودند که بازدهی منفی را در بازار ثبت کردند.

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار اطلاعات هویتی اوراق بهادار صاحبان حساب بانک مرکزی راه اندازی حساب ها کد شهاب بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۳۸۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!

سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در تشریح جزئیات پرونده کلاهبرداری اظهار داشت: یکی از شهروندان به این پلیس مراجعه و مدعی شد شخصی با وی تماس گرفته و ضمن معرفی خود به عنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی اظهار داشته فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده صدمیلیون تومان شود که شاکی نیز وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی وی از او کلاهبرداری کرده است.

وی تصریح کرد: مجرمان با استفاده از ترفند‌های زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده که جهت دریافت جایزه خود کد‌های مختلفی را که از پشت تلفن به وی اعلام می‌کرده در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کند، شاکی با یک غفلت ساده در نهایت متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود می‌شود.

سرهنگ معظمی گودرزی ادامه داد: موضوع در دستور کار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و پس از اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمان شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر ۴ عضو اصلی این باند دستگیر و به پلیس فتا منتقل شدند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمان افزود: ممکن است شیوه‌های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد، اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفند‌های ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می‌کنند.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان جهت دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک و یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس‌هایی که این موارد را از شهروندان درخواست می‌نمایند قطعا کلاهبرداری است، همچنین هیچ سازمان دولتی اعم از صدا و سیما و اپراتور‌های تلفن همراه، شرکت مخابرات، سازمان حج و زیارت و ... با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه‌های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تائید منشاء این تماس‌ها نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • ترفند جدید کلاهبرداری/ یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • «جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • خالی کردن حساب با پرسیدن فقط یک سوال
  • یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • هشدار پلیس فتای سمنان درباره فروشنده های دوره گرد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند